קארי דגים ופשטידת תרד בחצר של בטי


הצוות מאלתר שולחן מפלטת עץ ושני בלוקים, ודור הסטייליסט מלביש אותו במפה יפה. זה נראה כאילו הוא תמיד היה שם. 


מושיק, דובדבני ובטי יוצאים מהמטבח ומניחים את הסירים. 


מתחילים בפשטידה של בטי שהיא רכה ועסיסית בזכות היוגורט. מושיק אוכל אותה כמו פיצה :)




ואז עוברים אל התבשיל של מושיק. מעט אורז, קארי דגים עליו, והרבה יוגורט מרענן מעל הכל. 



בטי כמעט נחנקת מהחריפות של הקארי, ומושיק מראה לה איך היוגורט מעדן את החריפות ומצנן את הפה. אותה טכניקה משמשת גם במקסיקו, כשיוגורט או שמנת משתלבים עם מאכלים חריפים. 
לא לחינם היוגורט נחשב בהודו לאחד מחמשת המאכלים של האלים (ביחד עם דבש, חלב, סוכר וחמאה). 


בסיום הצילומים הצוות מתנפל על הסיר. אני קצת מסתבך עם לתרגם את זה למילים, כי זה היה קארי מטורף, עמוק ומפוצץ בטעמים שלא מכאן, ובתוכו שחו עלי תרד גדולים וקציצות דג בשרניות.
היוגורט המרענן (או למעשה הראיטה ההודי) שהוספנו אליו היה בן לוויה גאוני.
היו בו מלפפונים קצוצים והמון עשבי תיבול רעננים, ולערכתי גם למון גראס וג׳ינג׳ר. הוא היה חלק בלתי נפרד מהביס החריף והוריד את מפלס החריפות של הפה הבוער. תכלס, הייתי שותה אותו עם קש.
מנה אדירה בכל קנה מידה.

רוצים להתגרות עוד קצת? הבישולים והטעימות בפרק השני של הסדרה.
ואת המתכונים לשתי המנות, הפשטידה והקארי, תוכלו למצוא בתחתית העמוד הזה.




תגובה 1

אלה אמר/ה...

מהמם. קנאה עזה. חבל שאין מסעדה הודית ראוייה בארץ

© Yogurt_trip
Maira Gall