מבשלים עם ניקוס


מושיק ודובדבני נכנסים אל המטבח הקטן של ניקוס, ומכינים ביחד מנות דגל שעושות שימוש חכם ביוגורט. 
לא כל המנות שטעמנו נכנסו אל הפרק, אבל תוכלו לצפות בהכנה שלהן בפרק עם ניקוס.

טראחנה
המנה הראשונה היתה המפתיעה מכולן. מאכל שנפוץ בכל המזרח התיכון, ממצרים ועד עיראק, אבל נתקלתי בו כאן לראשונה. 
במרכז המנה נמצא בצק מחמצת שמכינים מסולת,שמרים ויוגורט. מהבצק הזה יוצרים בעבודה יד פתיתים גסים, אבל במקום כמו קוסקוס, מייבשים אותם בשמש. 



את הפתיתים מוזגים אל ציר מרק, ומערבבים עד שהם סופחים מספיק נוזלים ומעשירים את הסיר בטעמי יוגורט קרמי.



התוצאה היא מרק סמיך, בטעם שהזכיר לנו מרק גריסים עשיר (דובדבני הגדיר אותו כמרק קניידלך). מגישים אותו עם אותם פתיתים מטוגנים בשמן, כף יוגורט ופפריקה מתוקה.
המאכל הזה נולד כפתרון למחסור בחלב פרות בחורף. מייצרים ומייבשים את פתיתי היוגורט בחודשי הקיץ החמים כשהחלב נמצא בשפע, ושומרים אותם כאספקת חירום לעונות הקרות.




בניגוד לתוכניות בישול בתנאי אולפן נעימים, המטבח היה קטן (וחם) מאד, ורק צוות קטן יכל להכנס פנימה. שאר האנשים צפו במוניטור מהצד השני של הקיר.  



המנות הבאות שהצטלמו היו גיאורטולו - גירסה יוונית לסינייה שבה היוגורט מחליף את הטחינה. כדי לשמור על תכני התוכנית כשרים, ניקוס הכין את המתכון על בסיס של ירקות כמו כרובית וברוקולי במקום בשר טחון.

זו היתה הזדמנות נוספת ללמוד על הטריק של המרת הטחינה ביוגורט, ובאותה הזדמנות מושיק לימד את דובדבני איך לפתוח טחינה באמצעות יוגורט במקום מים, כדי לקבל תוצאה חמצמצה ועשירה.


חציל אפוי עם טוויסט - במקום שליכטת טחינה שמכבידה את העסק, היתה עליו שכבה נדיבה של יוגורט מוקצף, טעים כמו דניאלה. זו אלטרנטיבה קיצית וקלילה לחציל המסורתי שאנחנו מכירים.



פנצרוסלאטה - סלט הסלק היה שונה מאד מהגירסה של ג׳ני. לפי המראה חשבתי שמדובר בוריאציה על סלט רוסי, והטכניקה בהחלט דומה, אבל כאן היוגורט החליף את המיונז השמן ועטף רצועות של סלקים בשכבה חמצמצה עם צבע שאי אפשר להתעלם ממנו. מעל הונחו אגוזים וגבינה כחולה חריפה.
(תראו כמה גירסאות עוד יש לו)
רשמתי לעצמי לנסות להחליף את המיונז בסלט הוולדורף ביוגורט.


ותצלום אווירי על הסינייה, שלטעמי היתה קצת פשטידת סנפרוסט של דודות. 


דולמה - שם כולל למשפחת הממולאים (מהמילה ״למלא״ בטורקית), אבל כשהם נאמרים בלי ציון של ירק מתכוונים לעלי גפן.
ניקוס הגיש אותם על רוטב סמיך מאד של יוגורט וטחינה עם לחם. את המתכון המלא תוכלו למצוא בסדרה.





אין תגובות

© Yogurt_trip
Maira Gall