קוקינג טיים


מושיק נכנס להכנות במטבח. וככה נראה השולחן כשהוא מסיים לקצוץ.

אחר כך הבישולים מתחילים. 
בטי מלמדת איך להכין את פשטידת התרד והיוגורט הפופולרית אצל יהודי סלוניקי.


ובמקביל מושיק רוקח מכל התבלינים הטריים תבשיל הודי עם קציצות דגים.
ריח אקזוטי מטורף ממלא את חלל המטבח הקטן, ופורץ ממנו אל החצר. אנחנו מסתובבים כמו כלבים מורעבים שמנפנפים מולם בנקניק. 




יש פשטידה, יש קארי עם אורז. הכל מוכן! יוצאים לחצר לטעום.

עדכון: הצצה לבישולים ואז לטעימות, בפרק השני של הסדרה!







קארי דגים ופשטידת תרד בחצר של בטי


הצוות מאלתר שולחן מפלטת עץ ושני בלוקים, ודור הסטייליסט מלביש אותו במפה יפה. זה נראה כאילו הוא תמיד היה שם. 


מושיק, דובדבני ובטי יוצאים מהמטבח ומניחים את הסירים. 


מתחילים בפשטידה של בטי שהיא רכה ועסיסית בזכות היוגורט. מושיק אוכל אותה כמו פיצה :)




ואז עוברים אל התבשיל של מושיק. מעט אורז, קארי דגים עליו, והרבה יוגורט מרענן מעל הכל. 



בטי כמעט נחנקת מהחריפות של הקארי, ומושיק מראה לה איך היוגורט מעדן את החריפות ומצנן את הפה. אותה טכניקה משמשת גם במקסיקו, כשיוגורט או שמנת משתלבים עם מאכלים חריפים. 
לא לחינם היוגורט נחשב בהודו לאחד מחמשת המאכלים של האלים (ביחד עם דבש, חלב, סוכר וחמאה). 


בסיום הצילומים הצוות מתנפל על הסיר. אני קצת מסתבך עם לתרגם את זה למילים, כי זה היה קארי מטורף, עמוק ומפוצץ בטעמים שלא מכאן, ובתוכו שחו עלי תרד גדולים וקציצות דג בשרניות.
היוגורט המרענן (או למעשה הראיטה ההודי) שהוספנו אליו היה בן לוויה גאוני.
היו בו מלפפונים קצוצים והמון עשבי תיבול רעננים, ולערכתי גם למון גראס וג׳ינג׳ר. הוא היה חלק בלתי נפרד מהביס החריף והוריד את מפלס החריפות של הפה הבוער. תכלס, הייתי שותה אותו עם קש.
מנה אדירה בכל קנה מידה.

רוצים להתגרות עוד קצת? הבישולים והטעימות בפרק השני של הסדרה.
ואת המתכונים לשתי המנות, הפשטידה והקארי, תוכלו למצוא בתחתית העמוד הזה.




הכלב של בטי מתחבא בין ציוד הצילום



יותר מדי אנשים ביום אחד.



צילום פרסומת


נפרדנו לשלום מבטי שארחה אותנו כל כך יפה, ועברנו לצלם פרסומת מול בניין מתפורר ומלא אופי. 
ההתמודדות עם השכונה הקולנית היתה חוויה מתישה ומצחיקה בו זמנית. בכל הזדמנות שהגיע רגע של שקט ובו היה אפשר לצלם, קרה דבר אחר. תינוק שבכה, כלב שנבך, כלב אחר שהתעורר מהצד השני, כל כלבי השכונה שהחליטו לנבוח יחד, ועד לשכנות שיצאו מהחלונות כל אחת בתורה, ושאלו ביוונית קולנית מה אנחנו מצלמים (או משהו בסגנון).  


עם הזמן השכנות כבר ידעו לתדרך כל אחת חדשה שהציצה מהחלון שצריך לשמור על השקט כי מצלמים פה ולא מכובד, אבל כל הסבר כזה גם עלה לנו בקטיעת השוט. 



בסוף זה הצליח. יצאנו מותשים מעוד יום צילום ארוך ומוצלח. 


מסיבת פרידה מיוון


לא יאומן שכל כך מהר עברו להם שלושה ימים. עוד רגע אנחנו בצרפת, ובעוד שני רגעים המסע יסתיים, כדי לחגוג את חצי הדרך וסיום הצילומים ביוון, יצאנו בהרכב מלא לאכול במסעדת דגים יוקרתית. 


על הנייר, ולפי איך שהיא נראית, צפיתי לאוכל מרשים, אבל התחושות מעורבות מאד. 

זה למשל היה מופרך. מה עושה סושי במסעדה יוונית? גם אם שמתם יד על דגים טריים (והם היו כאלה), זו לא הצדקה לחרוג מתפריט אותנטי. ואם כבר אתם מכינים סושי וגובים עליו בהתאם, תגישו אחד ראוי, כמו ניגירי שגאה בדג שלו, ולא מאקי עם אבוקדו ואורז ביתי. 


עוד סושי, הפעם כבר באמת קלישאתי. על הרול היו פטריות ברוטב וצדפות (מהסוג הקפוא, באסה). אין לי כוח לגימיקים האלה. 


צדפות צרובות שהוגשו ברוטב לימוני. מנה טובה ומאופקת.



פלטת סשימי צנועה.


קרפצ׳ו צדפות עם פירה תפוחי עץ חמצמץ. לא היה בזה שום דבר יווני, אבל היה טעים. 


סאשימי נוסף (לפי התפריט), שהוטבע בכל הרטבים האסייתים שהיו במקרר. 


ואז פתאום, הגיעה המנה הזו. שרימפס עטופים בקדאיף, עם רוטב סלק והשוס הגדול - אבקת יוגורט ושמן זית. טובלים את השרימפס בסלק, מצפים אותו באבקה, ואוכלים בביס גדול. 
האבקה נמסה מיד במגע עם הלשון ומאזנת את הסלק והשרימפס המטוגן. היה פשוט אדיר. 


ואחרי שהתרעתי בכולם שלא לקחת מנות שנולדו בארצות אחרות, שאלתי את המלצר מה מומלץ מהאוכל המקומי, והוא הציע לי לוקוס בסגנון ההרים. 
בפועל הגיע דג יבש עם תפוחי אדמה ושמן. מזל שלא הקשיבו לי.  


שוב נקודת אור בקינוח, עם מילפיי מוצלח מאד. 


אני מתלבט אם להמליץ לכם על המסעדה, כי היה יותר מדי אוכל מגושם ובלי פוקוס. המחירים גבוהים, לא רק בשביל יוון, והאוכל מנסה להיות משהו אחר במקום להצמד לפשוט, ונופל לקלישאות.
אם בכל זאת תגיעו, שווה להכנס רק בשביל השרימפסים ואבקת היוגורט, או פירות הים בגריל, שכל מי שבחר בהם עשה בשכל. 

העמוד של המסעדה ב Trip Advisor 



ארוחת בוקר אחרונה ביוון

אנחנו לקראת יום ארוך של טיסות והתארגנות, וזו הזדמנות אחרונה לאכול ביוון. אני נפרד מהיוגורט המקומי בשתי צלוחיות פשוטות, אחת עם סלט ירקות ושמן זית, ולקינוח יוגורט על פנקייק, עם דובדבנים ודבש. מה צריך יותר הבן אדם בחיים.  







סלוניקי > פריז


יום מעייף של טיסת קונקשן ויותר מדי זמן מבוזבז בשדות תעופה. לפחות יש זמן לנוח.




הגענו לצרפת!


הפעם הראשונה שלי בפריז, ואני מיד מבין שזו טעות גדולה שזה לא קרה קודם. אני מתאהב בקלות בעיר היפה הזו, שמצדיקה כל קלישאה שנאמרה עליה ומבטיח לעצמי לחזור בקרוב.

המלון שישנו בו נבנה בתוך בניין עתיק, והיה רצף הזוי של מזדרונות צרים ואין סופיים. ממש כמו לגור בצוללת. לחדר שלי בקומה החמישית יוצאים מהמעלית שמגיעה רק עד קומה 4, ומשם עולים קומה ברגל, ומאתרים עוד גרם מדרגות חבוי מאחורי דלת. כאילו מינימום הסתכסכנו עם שליט המבוך. 



הנוף מהחדר לעומת זאת, יפייפה. 




ארוחת ערב ב Canard & Champagne

רק לפני כמה שעות היינו ביוון השקטה ומוצפת השמש, ועכשיו אנחנו מוצאים את עצמנו בעיר סואנת וקרירה, עומדים בפתח המלון ומתלבטים לאן לצאת לאכול. טיפות של גשם מעצבן (תרגיע ומהר, כבר יוני) מחליטות בשבילנו להשאר קרוב, ואנחנו חוצים את הכביש ונבלעים בפסאז׳ מקורה ממול. 


המון אופציות, הכל מסחרר, בכל זאת פריז וזה, ואנחנו בוחרים מסעדה באקראי. 
ואו איזו בחירה. 
שם המקום בתרגום חופשי הוא ברווז ושמפניה, ועם הצהרה כזו זה בדיוק מה שאני בוחר מהתפריט המצומצם (כמה אני אוהב תפריטים כאלו)

למנה ראשונה, קונפי כבד אווז עם מחית תפוחי.
היה מעולה, נימוח וחמאתי ממש. רמז קטן של ברנדי, והמון פלפל שחור.   


לעקרית, קונפי ברווז ופירה גזר. כזה פשוט, כזה מוצלח. עור פריך בחוץ, בשר מתקתק ועסיסי בפנים. חיוכים של אושר. 


המעמד מחייב, ועם האוכל לגמנו שמפנייה קלילה. אני לא יודע אם איכותית, כי יינות זה ממני והלאה, אבל היא היתה שילוב מאז מושלם לבשר השמן. 


עם ההצלחה של שאר המנות, הצוות רצה מאד לנסות את הקינוחים, ואני שאף פעם לא בעניין השארתי את הבחירה בידיהם. 
אני חושב שהם לקחו הכל, ומה אתם יודעים, הכל גם היה מוצלח. 

מאפה קשיח במילוי קרם קרמל מלוח


פאי שוקולד מריר ממדגסקר


והאחרון שלא חשבתי שאוהב יותר מכל השאר, מוס שוקולד מפנק ממש. 


המלצה חמה, כדאי מאד להגיע אם נמצאים באיזור.
26 יורו לראשונה ועקרית, 32 ביחד עם כוס שפנייה.
ובנוסף, שירות חברותי מאד וחסר פוזה. 

Canard & Champagne‬57 Passage des panoramas


ארוחת בוקר בפריז


לפני המסע הייתי בטוח שהצרפתים הם עם השמנת והחמאה, ולא ידעתי שום דבר על החיבור העמוק שלהם ליוגורט. כמה עמוק? רק מלשמוע שצרפת היא המדינה המובילה בעולם בצריכת יוגורט לנפש, הייתי מופתע ממש. כן, יותר מהודו טורקיה או יוון. 
ביומיים הבאים למדתי המון על ייצור יוגורט ושימוש בו בבישול וקונדיטוריה, ובכלל על חברת דנונה הצרפתית שהיא מותג היוגורט הגדול בעולם. תוכלו לקרוא על כל אלו בפוסטים הבאים, אבל אפשר ללמוד גם ממבט על ארוחת בוקר סטנדרטית בבית מלון (ואיזה חדר אוכל יפה!). 


ביצים, חלב, כמה נקניקים, קרואסונים והרבה יוגורט, מכמה סוגים. 



בחרתי אחד חמצמץ וסמיך, וניסיתי אותו עם רסק תפוחים מקומי וריבת תותים. השילוב הזה לא ימאס לעולם. 




© Yogurt_trip
Maira Gall