מושיק מזהה עץ של סמבוק שחור (elderflower), שמהפרחים שלו מפיקים סירופ דבשי מיוחד, ומספר לנו איך הוא משתמש בו במטבח המסעדה שלו.
המוח שלי כבר עובד שעות נוספות בנסיונות לדמיין את החיבור בין הסירופ המתוק ליוגורט.
המוח שלי כבר עובד שעות נוספות בנסיונות לדמיין את החיבור בין הסירופ המתוק ליוגורט.
העץ לא גדל בישראל אלא בעיקר בחלקים של צפון מערב אירופה, ולמזלנו הגענו בדיוק בחודש הפריחה הקצר שלו.
דובדבני משתכנע לטעום ומכניס לפה קצת יותר מדי :)
תגובה 1
סמבוק יש בארץ,
זה מwiki:
'בישראל שני מיני בר: סמבוק שחור וסמבוק אמיתי, ומין נוי: סמבוק קנדי שמוצאו מאמריקה'
לפי בדיקה שעשית בעבר יש המון באזור ירושלים ונטיעות נוי גם במרכז. תוכל למצוא כמה בחלק הצפוני במידטאון תל אביב בין מגדל pwc לבין כביש מנחם בגין בגינה.
הוסף רשומת תגובה