ארוחת צוות במסעדה של ניקוס


הסתיימו הצילומים, ולניקוס אין שניה לנוח. הוא מארגן לנו שולחן ארוך ומתחיל להוציא מהמטבח מגוון מנות.
מסתבר שלצלם אוכל עושה אותך רעב מאד.

על השולחן -
טירופיטה, מאפה בצק עלים פריך במילוי של גבינה עדינה. שומני מאד, מושחת, טעים.


סלט ריג׳לה פרושוטו ונקטרינות. תמים מראה אבל מצויין.


אותו חציל מהפוסט הקודם, בשידור חוזר.



השלישייה הזו עבדה נהדר כמנות פתיחה משולבות. ויתרתי על בשר החציל והתמקדתי בקציפת היוגורט מול המאפה השמנוני ובסלט שסגר פינה. לא צריך הרבה יותר מזה כדי לעשות אותי למאושר.


עלי גפן, שוב מאותו פוסט קודם.


דיסקית גבינה אפוייה עם צאטני ורדים. ציפיתי שהצ׳אטני יהיה חריף או עם עוקץ תבליני אחר, אבל לדעתי זו פשוט ריבה.


ואורזו, פתיתים בצורת אורז (ממש כמו אצלנו), שעוברים אפייה קצרה במיוחד, כך שהם מתמסרים מיד לנוזל הבישול ויוצרים את אפקט הריזוטו העמילני. 
במקרה הזה הם הוגשו ברוטב עגבניות עדין עם נתחים של פירות ים ושמיר. 


מכירים את הרגע הזה שאתם בטוחים שהאוכל הסתיים ואז מגיעות העיקריות?
נתחי בקר וכוסמת. קצת אולמות אירועים משנות השמונים.


נתחי עוף עסיסיים ברוטב חמאתי, ושמיר, שוב.


ומימה, טלה רך עם אורז מלא בעשבי תיבול ושמיר, כי כנראה לא חסר ממנו בחלק הזה של יוון.


זחלנו על ארבע אל הטראסה, ושם סגרנו פינה עם עוגת יוגורט תוצרת בית, שהיא כמו עוגת גבינה, אבל יותר קלילה ופחות מתוקה. רוטב פירות יער עשיר היה שידוך מצויין.
הקינוח הזה הוליד תמונת אינסטגרם שאני אוהב מאד.





מצלמים פרסומת בכפר


אני מודה שהיו לי אשליות על כוס אוזו באוויר הנעים, אבל למציאות היתה תוכנית פרודקטיבית יותר. מיד אחרי ארוחת הצהרים יצאנו לסייר בכפר אחרי לוקיישן של נוף עוצר נשימה לסדרת פרסומות קצרה. הצוות נעצר בחלקה העליון של הטיילת, מול שונית ים כחולה וסירות לבנות קטנות. מושלם. 



אני מנחש שמהתמונות זה נראה כאילו ישבנו רגל על רגל מול הנוף הרומנטי ונתנו ליום לחלוף על פנינו, אבל מושיק ודובדבני, ובמיוחד צוות הצילום וההפקה עבד קשה מאד בכל דקה פנויה. 
אני מחכה ממש לראות איך יצאו הצילומים של הסט הזה.




ארוחת צוות בערב

חזרנו אל העיר, פרקנו ציוד בחדרים ולקראת הלילה נעשנו שוב רעבים. זו היתה הזדמנות לצאת שוב אל העיר והפעם להתאכזב ממש. אל תתנו לתמונות האייפון הבינוניות להטעות אתכם, האוכל היה הרבה יותר גרוע.  

עלי גפן יבשים שאפילו יוגורט טוב לא הצליח להציל


בצלים ממולאים עם תבלין הקסם שמיר


סגנאקי, שהזמנו בעקבות ההצלחה במסעדה הראשונה, אבל הפעם היתה סולייתית


וגם סרדינים על הגריל שהזמנו מאותה סיבה, והיו סתמיים. 


למנה הזו היה שם יפה בתפריט, משהו כמו פלטה של מבחר דגים כבושים ומלוחים. על הצלחת היא הרגישה כמו מחסן עודפים של מעדנייה רוסית. 


ותמנון בגריל, שהוא אחת ממנות הדגל של המטבח היווני, אבל הפעם היה על חצי התורן. 


לראות את מושיק עצוב מאוכל לא מוצלח זה מחזה קורע לב. הלכנו לישון בתחושת החמצה, וקיווינו למחר טעים (זה קרה!)


בוקר חדש

אני מתאהב בתאנים קטנות ומשומרות בסירופ. שחורות כמו הלילה, מתוקות כמו דבש.
אכלתי אותן עם עוגת קינמון, יוגורט ודבש, וגם על פודינג ונילי של חדרי אוכל. מושלם.





ביציאה מחדר האוכל אני נתקל בדבר הזה


״פליז קיל מי״



הסיפור היהודי שמאחורי היוגורט

יום הצילום הזה מוקדש להיכרות עם הקהילה היהודית שבסלוניקי. מהסמטאות של הקהילה הקטנה הזו, שבימים רחוקים יותר היתה גדולה ומשגשגת, יצא יצחק קראסו, האיש שהקים עסק קטן ליצור יוגורט בשם דנונה, ע״ש בנו הקטן דניאל, ולימים הפך למותג היוגורט מספר 1 בעולם.  


כדי ללמוד ממקור ראשון, אנחנו פוגשים בבית קפה את הגב׳ בטי פרחיה, מנהלת מחלקת התרבות בקהילה היהודית של סלוניקי, ובשלנית ותיקה שמשמרת מתכוני עבר. 



היא מובילה אותנו אל התחנה הראשונה, בית הכנסת מונסטאירי שנמצא בהמשך הרחוב. אחד מבתי הכנסת העתיקים בסלוניקי.


המקום שקט, יפה. מלא בתאורה טבעית. 




מושיק ודובדבני מדברים עם בטי בשקט, כאילו כדי לא להפריע לדממת המקום. הם נזכרים בימים אחרים, בהם הקהילה היהודית מנתה 60 אלף אנשים, וכיצד נשרפו בתיהם במהלך מלחמת העולם השניה. רק מעטים מהם נשארו, ומעטים עוד יותר חזרו. בקי ממשיכה לספר על פעילות הקהילה היהודית בימינו, הרגשות מציפים, וברגע אחד מושיק נשבר וזז הצידה.
אני לא יודע כמה מזה תוכלו לראות בפרק, אם בכלל, אבל אני לא אשכח את אותם רגעי דממה ארוכים שהיו במבנה.




אחרי תיקוני איפור, ובקבוק מים קרים, חוזרים לצלם כאילו כלום לא קרה.

עדכון: הסתבר שהקטע המרגש נכנס לסדרה. תוכלו לצפות בו בפרק השני.





יוצאים לשוק


התוכניות להמשך היום - להכין עם בטי פשטידת תרד מסורתית. לשם כך, אנחנו מקפלים ציוד והולכים לעשות קניות בשוק מודיאנו. השוק בן 100 השנים קרוי על שם המתכנן העירוני שלו, אלי מודיאנו, בן למשפחת בנקאים יהודית. הוא סידר אותו כך שהסמטאות הרחבות יהיו נוחות למעבר ויחצו זו את זה כדי שאפשר יהיה להגיע אל כל נקודה בקלות. רחובות השוק מובילים אל הרחובות הראשיים של העיר, כך שאין לו כניסה ראשית אחת. נכנסים פנימה מכל נקודה, ופשוט נסחפים.  


יש בו את כל מה שצפוי למצוא בשוק עירוני שמשרת את תושביו. הרבה פירות וירקות, כולם מפתים ומוצגים נהדר. דגים ופירות ים טריים, מעט חנויות בגדים וכלי בית, ובין הדוכנים משובצים כמעט באקראי טברנות קטנות ובתי קפה להניח בהם את השקיות, לשתות ולהתעדכן. 





בלטו לטובה חנויות עם אופי יווני ששמחתי למצוא, למשל סמטה של מוכרי זיתים ושמן זית. חלק מהזיתים היו ארוזים בווקום, כאילו למתנה.





וגם פינה מכובדת לעלי גפן ברוב דוכני הירקות.



או חנויות גבינות לבנות ויוגורט.


ואפילו חנות אלכוהול עם מבחר מסחרר של אוזו.


הייתי בטוח שאלו בוטרגה, ביצי בורי מיובשות בשעווה, אבל הסתבר שזה בשר מומלח. מסקרן.




מושיק שכנראה מתגעגע למטבח מחליט לחרוג מהתסריט ומתכנן לבשל מנה נוספת בעצמו כדי להראות פן נוסף של היוגורט. אנחנו משנים כיוון וחותכים דרך הסמטאות אל איזור הדגים.




בהמשך הוא פשט על חנות תבלינים ורוקן את המדפים ממוצרים אקזוטים. משהו הודי נרקם אצלו בראש.
את הסיבוב בשוק והמשך הביקור אצל בטי בבית תוכלו לראות כבר בפרק השני של הסדרה.










© Yogurt_trip
Maira Gall