מאפה ״בוגאצה״ היסטרי ב-To Anotero


לבורקס הטורקי יש יריב ראוי ביוון, שאני שמח על ההזדמנות שהיתה לי לטעום אותו במאפייה משפחתית מתמחה. פירוש שם המקום הוא משהו כמו ״the best", ולמרות שטעמתי רק בוגאצה אחת, אני בטוח שיש בו צדק.

בקומת המרתף פגשנו את הבן קונסטנטינוס שהניף את הבצק באוויר כמו מפרש ברוח, עד שהפך לדק ושקוף כמו נייר. עליו הוא ערם מילויים שונים, החל מתרד, גבינת פטה חמצמצה ועד לגבינה מתוקה בטעם וניל (אל חשש, ניסינו הכל). לאחר מכן קיפל את החבילה למאפה בגודל קלסר ממוצע.
אם יום אחד יהיה מחסור בחמאה בכדור הארץ, אני יודע איפה נמצאים מאגרי החירום.
הקטע הזה מופיע בפרק הראשון של הסדרה.


אב המשפחה שאחראי על תזמוני התנור (בתמונה מעל) מוציא אותם כשהם שחומים ופריכים, ועל הכל, בלי להתבייש מוסיף עוד חמאה נוזלית, שלא יחסר.

הריח ממוטט.
ככה הם מוצגים בויטרינה שפונה לרחוב, והבחירה יותר קשה מבחנות גלידה.


מהר לפני שיתחילו הצילומים, הזמנתי בוגאצת תרד שבדיוק יצאה מהתנור.
כל מנה נשקלת, ואז נחתכת לפיסות קטנות.



צריך לקחת נשימה כדי להסביר כמה זה מושחת וטעים. בניגוד לבורקס, המאפה לא נח על שכבת תחתית דחוסה ורטובה, אלא היה עטוף מכל צד בעלים פריכים וחסרי משקל שהתעופפו ברוח.
התרד חוזק בסלרי שהוסיף חמצמצות, ופה שם הפתעות של גבינת פטה.
זה היה שמנוני מאד, אבל מענג.


הילד הרע שבי חזר לזירת הפשע והזמין את הגירסה המתוקה. גערתי בו אבל היה מאוחר מדי. 
אותה בוגאצה, עם מילוי גבינה מתוקה כבר כוסתה באבקת סוכר וקינמון.  



אני מסוגל להתרגל לזה.


Το Ανωτερον (Μπουγατσα)
("To Anotero")
Agiou Dimitriou 59

העמוד בTrip Advisor 



יש להם גם עמוד פייסבוק, והם אפילו תיעדו אותנו שם. loophole.


4 תגובות

גילה אמר/ה...

זה נראה מדהים, מעולם לא הייתי ביוון אבל אמא שלי יווניה, ולעיתים בשבתות היינו אוכלים מאפה דומה. אף פעם לא חשבתי לשלב יוגורט! העלת זכרונות יפים...

Idan אמר/ה...

ריירתי מול המסך

Jael אמר/ה...

נפלא! נהייתי רעבה מתתמונות....

אנונימי אמר/ה...

קח אותי איתך בפעם הבאה!

© Yogurt_trip
Maira Gall