כולם שבורים מעייפות, אבל היי, ארוחת ערב.
אנחנו פוגשים את מושיק רוט שהצטרף מאמסטרדם, ומגיעים ביחד אל מסעדה שלא הייתם נעצרים לידה ברחוב, אז תרשמו לכם על איזה פתק כי היא היתה הטובה בטיול. כל עוד מתעלמים מזה שיש דלעות מיובשות בכל מקום, תמונות של סלבס-סוג על הקיר, מלצר מבוהל (אחד) או אורות נאון, ומתרכזים במה שעל השולחן, היא המלצת האוכל הנקודתית הכי טובה שאני יכול לתת לכם.
תצטרכו לסלוח הפעם על איכות התמונות, מול משלחת רעבה אין זמן לכוון מצלמה, כך שחטפתי תמונות מהירות באייפון.
אז מה היה על השולחן
כנראה כל מה שהיה בתפריט. הפקדנו בידי מושיק את מלאכת ההזמנה, והכל נראה טעים. אבל אלו הבולטים -
עלי גפן דחוסים, ורוטב צזיקי קליל ומלא עשבים.
בצלחת התחתית, אותו צזיקי אבל מפוצץ בשום. אני מעדיף את הגירסה הקלילה יותר.
חציל קלוי עם פירורים של פטה ומעט אורגנו טרי ופטרוזיליה. טוב לצאת מקלישאת החציל-טחינה לגרסאות קלילות יותר.
סגנאקי - מושיק זיהה אותה בתפריט (שכתוב ביוונית, אין לי מושג איך הוא עשה את זה), והזמין כמה לכל השולחן, ובצדק.
זו גבינה מטוגנת מעט חמצמצה ומעליה דבש. גריזי ומעלה חיוך.
מנות הדגים היו הברקות אחת אחת.
זו מחבת סרדינים טריים שבושלו זמן קצר מאד, והוגשו בתוך משהו שהוא בין שמן זית ללימון. הם היו חמאתיים ממש.
סרדינים מטוגנים, שלמות.
ומשמאל שוב סרדינים, צלויים לרגע על הגריל.
קלמארי, עשוי מדי אבל עדיין טוב.
סנאקי גרידאס - מנה יוונית קלאסית, אבל לי היא הזכירה שקשוקה שיש בה שרימפס. לא משהו לספר עליו הביתה.
To Nisi
Politehniou 18, Thessaloniki, Greece
100 מטר ממנה נמצא המלון שבו ישנתי בלילה הראשון - Astoria Hotel. הוא חמוד ונעים ונמצא במקום מרכזי.
תגובה 1
נפלא. קנאה עזה
הוסף רשומת תגובה