טעימת יוגורט בחצר


אני חוזר אל המסעדה ומגלה את הצוות בחצר סמוכה, מתכוננים לצלם את הסצינה הראשונה של טעימת היוגורט המקומי. 
דור הסטייליסט מארגן שולחן יפה ופורס קעריות חרס עם מבחר מסחרר של סוגי יוגורט שניקוס הביא. הם נבדלים בניהם באחוזי שומן שונים, מרקמים וחמצמצות. 


הצילומים מתחילים, וניקוס מעביר סדנת בזק על היוגורט היווני ומדריך את מושיק ודובדבני במסע טעימות דרך סוגים שונים של דרגות שומן, חמיצות וסוגי חלב. 




היוגורט היווני נבדל מהאחרים במרקם המרוכז שלו. כדי להגיע אליו מסננים ממנו חלק מהמים, פשוט על ידי השארה שלו בתוך שק בד תלוי, או ע״י סיבוב מהיר בצנטריפוגות בתהליך תעשייתי. התוצאה היא יוגורט עשיר ושמן יותר יותר.
למושיק יש טריק מעניין - שימו יוגורט רגיל בפילטר קפה, וחכו שעתיים כדי שהמים יטפטפו ממנו, קיבלתם יוגורט יווני נהדר.


בסיום ניקוס מראה לנו את הדרך האהובה עלי לאכול יוגורט - עם דבש. ושופך בנדיבות דבש מקומי סמיך אל אחת הקערות.
הצצה לטעימות תוכלו לראות בפרק החמישי אצל ניקוס.



זה היה מדהים. היוגורט היה שמן וחמצמץ עם ניחוח של חלב עיזים, והדבש הסמיך איזן את החמיצות. בהזדמנות הזו למדתי שכבר מ500 שנה לפני הספירה, יש עדויות על כך שהשילוב בין דבש ויוגורט נקרא בהודו ״מזון האלים״. זו היתה התחלה של אהבה חדשה שאימצתי אל חיי.




אין תגובות

© Yogurt_trip
Maira Gall